iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отново отлагат делото срещу бившия шеф на "Тролейбусен транспорт"

Отново отлагат делото срещу бившия шеф на "Тролейбусен транспорт" сн.novini.bg

За пореден път отложиха делото срещу бившия управител на „Тролейбусен транспорт“ в Перник Тодор Тодоров, който е обвинен за извършване на длъжностно престъпление на стойност 24 894 лв.

Магистратите трябва да решат дали Тодоров правомерно е бракувал три силови трансформатора от трите токоизправителни станции и правомерно ли са наемани за изпълнение на различни дейности фирми без конкурс. Обвинението се базира на одитен доклад за времето от 1 октомври 2008 до 28 февруари 2010 година.

Съдебният състав изслуша само допълнителната финансово-икономическа и техническа експертиза, касаеща тежестта на и плътността на линеен метър на закупен кабел, съпоставим с оферта на фирма „Кабелкомерс“ ЕООД и за месеците юни и юли 2009 г. има ли разлика на вътрешния пазар между цената, на вътрешния пазар,предложена от фирма „Ивон“ ООД. Тъй като вещите лица по поставената задача са икономисти, адвокатът на Тодоров поиска повторна съдебно- икономическа и техническа експертиза , която да установи какви са изискванията за тежест и плътност за кабел в тролейбусния транспорт, отговарят ли на тези изисквания закупените от фирма „Ивон“ през 2010 г. и цената отговаря ли на пазарната за съответния период. Съдът прие искането и назначи нови експерти. Приета бе и техническа характеристика, непреведено копие на конкретна марка кабел като защитата бе задължена в тридневен срок да представи и заверен превод.

Делото продължава през април.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.