iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пашовци пропищяха от ромските си съседи

сн. ibox.bg

Жителите на Иван Пашов буквално пропищяха от действията на роми в квартала. Причина за това са кражбите на ромите от входовете на потърпевшите. Ето какво казват и съседите на ромите от Хумни дол:
„В нашия блок разбиха всички пощенски кутии, защото бяха с метални вратички. Всичко окрадоха. Взеха дръжките на асансьорите и металните табла за копчетата. Направо е страшно. Не си плащат тока, но пък за сметка на това на всеки прозорец, който е със счупени стъкла, има сателитна чиния“.
Ромите нападали дори училището, което е в квартала. Задигали металните решетки на оградата. Затова от школото се принудили да предприемат специални мерки за охрана.
Жителите на Иван Пашов недоволстват и от това, че ромите драскали колите им с ключове, пукали гумите и чупели стъкла. Всичко това пък ставало без причина. Освен това в Хумни дол имало външна тоалетна, чието съдържание изтичало навън, а вонята през лятото била непоносима.
„След като опоскат всичко метално, почват мазетата. Вече никой не смее да държи зимнината си в тях, защото постоянно я крадат”, допълват потърпевшите.
Хората много кратно подавали сигнали в полицията, но органите на реда трудно успявали да се справят с ромските набези в квартала.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.