iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки автоджамбази си отвориха печатница за пари

Фалшивите пари от печатницата на пернишките крадци

Пернишките автоджамбази си направиха печатница за пари. Полицията претараши кримки от кв. Изток за кражби на коли, а откри домашен цех за фхалшиви банкноти.


Неочакваният удар дойде при поредната гонка по операция "Автокрадците". Новият шеф на полицията комисар Валентин Димитров безпощадно погна кримиконтингента и на практика е вторият софиянец, който ударя бизнеса с крадени возила в града ни.


Разпоредих да бъдат проверени всички коли със софийски номера в кв. Изток, разказа комисар Димитров. Така полицаите попаднали на „Фолксваген Голф“ с табели на „Форд Фиеста“. Проверка установила, че колата е крадена от центъра на Перник. Арестувани са криминално проявените М.В. /24 г/ и 32-годишният К.Н. При обиск в дома на М.С. униформените попаднали на печатница за пари. Намерени са 38 фалшиви банкноти с номинал от 5 лв., 3 банкноти с номинал 10 лв., компютър с файлове за разпечатване на фалшиви банкноти, винетни стикери и  купони за храна. Печатарят-автокрадец се оборудвал с два мастиленоструйни принтера, един лазарен и хартия за фалшификатите. Открита е още незаконно притежавана въздушна пушка с оптика и пластмасов пистолет – много добро копие на истински, с който вероятно М.С. е сплашвал жертвите си. От мазето му пък са иззети акумулатор, две черни маски, заготовки за автомобилни ключове, устройство за отключване на автомобили тип „Тирбушон”, пригодени ленти за отключване на автомобили, заготовка за арбалет, метална стълба за спускане от високи разстояния.


По време на акцията е открито в Големо Бучино крадено „Ауди А-6”. Колата е собственост на 36-годишен столичанин е противозаконно отнета от гр. София на 15 март т.г. При продължилите процесуално следствени действия, от къща в селото, собственост на криминално проявения Б.И. /42 г./ са намерени и иззети множество части от лек автомобил „Ауди Q-7” и регистрационни табели със софийска регистрация от Опел „Зафира”, обявени за издирване от 06 РУП при СДВР.                                              


Криминалисти установяват съпричастност на лицата, задържани по време на акция „Автокрадците”, проведена преди два дни. Някои от тях имат връзки със старите банди, но като цяло в Перник действа нова група крадци на коли, смятат от полицията.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.