iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки криминалисти заловиха двама рецидивисти за телефонни измами

Двама телефонни измамници са заловени от служители на Първо РУ „Полиция” – Перник. Акцията е продължение от 14 декември, когато на паркинга на голям хипермаркет в областния център беше задържан 31-годишният П.Д. от софийското с. Долно Камарци. Тогава белезниците щракнаха около ръцете на мъжа малко преди да получи сумата от 2800 лв. и златни накити от 64-годишна перничанка. Съучастникът му, криминално проявения И.Ц./27 г./ от столицата успял да избяга и беше обявен за издирване. Задържан е и лек автомобил Ланчия „Капка” с който са се движели двамата.

В резултат на непрекъснатата работа и проведени множество специализирани полицейски операции, на 17 декември е задържан криминално проявения М.Л./28 г./ по прякор Мароко от гр. Добрич. Мъжът е трябвало да получи 7 хил. евро от възрастен перничанин, който бил въведен в заблуда по телефона, че внукът му е прегазил човек и са необходими много пари за да избегне наказателна отговорност. Ден преди това уплашения дядо дал 1500 лв. М.Л. бил заедно с 45-годишният Б.В. от столицата, шофьор на такси и е трябвало да приберат паричната сума. Двамата мъже се появили в центъра на Перник, но най-вероятно усетили че са следени, се оттеглили към столицата. В района на с. Драгичево били спрени и заловени, като Мароко бил задържан за 72 ч. с прокурорско постановление.

В резултат на продължилите процесуално-следствени действия, обявеният за издирване И.Ц./27 г./ по прякор Кънчо се появил вчера с адвокат в полицията. По първоначални данни мъжът стой в основата и на двете измами. Заедно с 28-годишният М.Л. - Мароко са с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Кънчо е познат на органите на реда предимно с измами. Преди два месеца е изтърпял ефективна присъда за подобно престъпление. Мароко е познат с множество кражби и наркотични вещества. Двамата се проверяват и за други измами на територията на региона.

Разследването по случаите продължава.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.