iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Почетен гражданин на Перник хванат с 2 кила кокаин в Бразилия

Перник снимка: за хората и събитията - Гълабин Боевски

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски беше арестуван в Бразилия с два килограма кокаин, съобщи bTV. Според източници на в. "24 часа" Боевски е задържан не с два, а с 9 килограма кокаин.

От Федералната полиция в столицата Бразилия са потвърдили за задържането на български гражданин. Арестът е извършен в понеделник на летище Гарульос.

През 2000 година, когато  Боевски стана олимпийски шампион, той беше обявен за почетен гражданин на Перник.

Той се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир. На летището в Сао Пауло обаче у него е намерена дрогата. Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения, научи bTV от свои източници. Информацията все още не е потвърдена официално от българските власти.

От Софийската градска прокуратура, заявиха, че до момента нямат никаква информация по случая. По закон тя е компетентна по случаи, в които има извършено престъпление от българин в чужбина.

Близките на Боевски не бяха открити за коментар.

През 2007 година Боевски е избран за общински съветник в София, но през април 2008 г. бе принуден да подаде оставка, след като синът му Пол пострада при инцидент след игра с газов пистолет, който лично внесъл в 18 СОУ "Уилям Гладстон" в София. Гълъбин Боевски бе председател на Комисията по младежта и спорта в Столичния общински съвет.

Боевски е собственик на фитнес клубове в София, а бизнесът му включва внос на хранителни добавки, продукти за възстановяване и отслабване.

 

Присъда до 15 години

Гълъбин Боевски е един от десетките българи, които са задържани в Латинска Америка като мулета на различни пратки с кокаин. Всички те излежават своите присъди в Бразилия или в другите държави, в които са арестувани. Присъдата, която може да получи бившият спортист, е максимум 15 години за количеството наркотици, което е стандартно за подобен тип трафик.

Допреди две години на Летище София се залавяха доста мулета, които пренасяха кокаин. Сега нещата са по-различни – българите оставят товара в Централна Европа. Митниците у нас обаче залавят най-много от така наречените дизайнерски дроги. Те заместват известните амфетамини и кокаин с незабранени химически вещества.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.