iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подозират Килърите 3 за убийството на Пупи

сн. freshnewsbg.com

Оказа се, че наскоро разбитата група за изпълнение на мокри поръчки Килърите 3 е участвала и в убийството на пернишкия наркобос Пупи. Килърите са застреляли наркобарона пред очите на 13-годишния му син.
Спецсъдът освободи четирима от бандитите, а другите остави в ареста. Според събраните доказателства бащата на покойния Райко Кръвта – бай Васо, Милчо Петров–Чироза, Йордан Костадинов и Георги Георгиев участвали в подготовката на покушението през 2010 година. Тогава професионален килър уби само с един куршум в челото Петър Крумов–Пупи до язовира край Стефаново. Същия уикенд до водоема трябвало да има състезание по мотокрос, спонсорирано от Пупи. Той пристигнал със семейството си ден по-рано. В нощта срещу събота Пупи излязъл пред караваната, докато жена му и синът му Никълъс спели вътре. От шума на вратата обаче 13-годишното дете се събудило и точно в този момент видяло как баща му се свлича на земята с куршум в главата. Оказало се, че килърът дебнал с часове Крумов и го прострелял почти от упор. След това изчезнал в мрака.
Според свидетелските показания организацията на това убийство било подготвено именно от разбитата в петък банда. Не се изключвала и възможността някой от заловените и да е физическият извършител. Именно тези доказателства наклониха везните на магистратите да оставят четиримата в ареста.
Иван Цветков–Ванчето поиска да бъде освободен от ареста, тъй като бил болен. Според документите, които защита му представи, той е лежал в клиника за психично болни. Твърди се, че проблемите му започнали след употребата на неизвестен нов наркотик. Съдът обаче отказа да го освободи.
Серийният убиец Станислав Ангелов–Сиси, който е основен свидетел срещу групата, обичал да стреля жертвите си в тила. Така виждал как „им падат ченетата”. Това разказа единият от обвиняемите за участие в бандата на Килърите 3 – 25-годишният Мартин. Младият мъж бил в една килия в Бобовдолския затвор със Сиси.
„Постепенно двамата си станахме приятели и започнахме да си споделяме някакви неща. Той ми каза, че едно време Чироза го е изпържил, докато Сиси се е криел във Варна. Заканваше се, че ще му отмъсти рано или късно”, разказа обвиняемият. Той не можеше да си обясни защо е бил арестуван за участие в бандата, при положение, че не познавал нито един от тях. Единственият му грях бил, че отказал да свърши неща, които Сиси го карал в затвора. Той обаче не пожела да сподели какви точно работи го е карал да прави.
Членовете на групата за мокри поръчки ще се сдобият с нови обвинения до дни. Това обясниха наблюдаващите прокурори по делото пред съда. Те най-вероятно щели да са за убийствата на техни бивши приятели. Единственото, което спирало държавното обвинение, били резултатите от назначените експертизи, които трябвало на 100 процента да установят самоличността на жертвите им. Когато те станат готови, членовете на групата ще получат и новите си обвинения. До този момент те отговарят само за участие в група, създадена с цел да убива и да разпространява наркотици.
Всички от групата на Килърите 3 са изкарват болни и бедни. В началото на делото адвокатите им представиха огромна папка с епикризи, според които някой от участниците били изкарали по два инсулта, имали психични отклонения, претърпявали операции от дискова херния и ред други здравословни проблеми. Освен това трябвало да се лекуват, а ежемесечно доктор да ги преглежда, тъй като лекарствата, които пиели, имали много странични ефекти.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.