iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подпалиха входната врата на шефа на полицията в Перник

Подпалиха входната врата на шефа на полицията в Перник 12_1449592296

Огнен атентат подпали дома на шефа на пернишката полиция комисар Валентин Бучински в София, като около 23,30 ч. в неделя е била запалена входната врата на апартамента му.

По време на палежа Бучински и семейството му са били в жилището. За щастие от палежа няма пострадали хора. Малко преди полунощ полицейският шеф усетил задушлива миризма. Щом се приближил до вратата, разбрал, че гори. Незабавно започнал да гаси и се обадил на колегите си в МВР, разкриват криминалисти. Огънят бил потушен бързо,а инцидентът се разминал само с материални щети.

По време на огледа станало ясно, че вратата на Бучински е залята с гориво и подпалена, като извършителят не оставил следи.

Комисар Бучински дълго време беше шеф на столичното 4-то РПУ. През май т.г. той официално оглави ОДМВР-Перник и обяви, че ще се бори срещу наркобизнеса в града, автокражбите и посегателствата срещу личността.

Ченгета коментират, че вероятната причина за палежа е именно твърдата ръка, с която комисар Бучински е поел ръководството на пернишката полиция. “Пернишкият ъндърграунд се отличава с начина си на предупреждение. Най-често се правят именно палежи, те са знак, че ако продължи да действа, мишената може да си изпати сериозно”, коментират от ГДНП.

Тепърва предстоят разпити на мастити бандити то миньорския град, както и на униформени, участвали в акцията срещу дрогата и автокражбите в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.