iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицията издири и второто момиче от социалния дом в Калкас

Полицейска кола

На 12 февруари тази година в ОДМВР – Перник е подаден сигнал, че две момичета на 15-годишна възраст са напуснали дома за временно настаняване в кв. “Калкас”. Незабавно са предприети мерки за издирването им, като на следващия ден децата са били обявени за общодържавно издирване. За бягството са били уведомени СДВР, ОДМВР- Бургас, Хасково, Благоевград и Пазарджик поради постъпила информация, че децата се намират в един от тези райони. Социалните служби в Перник също се включили в съвместната работа по издирването им.

След непрекъсната и целенасочена работа, на 21 февруари е намерена Я.Д. на територията на Второ РУП – СДВР. Девойката е била поставена под 48-часова полицейска закрила в Първо РУП – ОДМВР Перник и с нея са работили служители от Детска педагогическа стая и социални работници. След този срок, същата е била настанена в специализирано социално заведение.
Работата на полицейските служители е продължила и по издирване на второто момиче. Вчера, съвместно с колеги от Второ РУП – СДВР Л.Н. е открита в района на столичната централна гара. Днес девойката ще бъде поставена под 48-часова полицейска закрила и на 05 март ще се търси възможност за настаняването й в специализирано социално заведение, различно от това, където е настанено първото момиче.

Двете деца произхождат от нездрави семейства, където родителите им не полагали достатъчно грижи за отглеждането им. Едното от децата имало желание да остане в семейна среда, но майката не проявявала никакво желание и грижа за нея. При другото момиче проблемите датират от 2008 г., когато за първи път била настанена под полицейска закрила заради бягство от дома. От тогава до момента детето било оставяно при роднини и близки, когато на 13 януари била настанена в социалния дом в пернишкия кв. “Калкас”. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.