iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицейска акция: иззети оръжие, наркотици и крадени коли на части

Полицейска акция: иззети оръжие, наркотици и крадени коли на части

Части и вещи от над 20 автомобила, оръжие, боеприпаси и наркотично вещество са иззети от служители на ОДМВР – Перник.

Действията на полицията са в рамките на започнатото досъдебно производство във връзка с акция „Автокрадците”.

Множество части и вещи от над 20 автомобила, 700 грама амфетамин, самоделно направен пистолет и 6 патрона 16-ти калибър за него са иззети вчера от служители на ОДМВР – Перник от  апартамент и прилежащо мазе с общи части в жилищен блок на ул.  „Ю. Гагарин” в гр. Перник, обитавани от 31-годишния С.С., както и от таванско помещение в същия блок. Преобладаващите авточасти са от автомобилите марка „Фолксваген” и „Ауди”. Разследващите предполагат, че частите са от крадени коли от столицата, Перник и други райони на страната, след което са разглобявани и приготвяни за продажба. Предстои изясняване на произхода им.

Припомняме, че на 15 март т.г. на територията на ОДМВР – Перник беше проведена специализирана полицейска операция „Автокрадците”. В рамките на полицейските действия бяха установени и задържани два автомобила „Ауди А6” и „Фолксваген голф – 4”, крадени от столицата. Същият ден беше задържан 26-годишния М.А. от гр. Благоевград, който контролирал незаконните действия. По-късно беше задържан и криминално провения С.С./31 г./ от Перник като участник в престъпната схема. Продължава издирването на другия участник, 18-годишния В.В. от пернишкото село Дивотино, от къщата на когото бяха иззети множество части и вещи от МПС.

На 19 март 2011 г. от къща в пернишкото село Дивотино, обитавана от 21-годишния Е.Б. бяха иззети авточасти от 7 автомобила, противозаконно отнети от столицата.

Процесуално-следственте действия продължават.

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.