iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Помияри едва не убили професор Тачков

професор Ботьо Тачков

Инцидентът е станал в квартал „Малинова долина” в столицата в района на Американския колеж, където глутница озверели кучета едва не уби професор Ботьо Тачков /88 г./ от Перник. 15 помияра нападнали професора и го ръфали до кокъл. Случайни очевидци звъннали на тел. 112 и на място пристигнали линейка и екип на столичната полиция. Тачков е настанен във ВМА, където са му направени няколко тежки операции. Състоянието му обаче е критично, твърдят медиците. На места липсвало месо по крайниците му. Имал наранявания и по лицето.

Професор Ботьо Тачков е един от най-известните българи в Америка. У нас обаче е малко познат. Роден е в Перник и завършва Софийския университет, специалност „Икономика“. Емигрира в САЩ през 1962 г., подгонен от комунистическите служби, на които отказва да сътрудничи.
В САЩ става научен сътрудник в Колумбийски университет и прави докторат. В 1968 г. започва кариера на “Уолстрийт”, където става президент на инвестиционна банка. Следват работа в Министерството на външните работи на САЩ, в Световната банка, в ООН като икономически съветник на правителството на Индонезия, преподавателска дейност в американски и германски университети.

Ботьо Тачков владее 6 езика и има издадени 4 книги. 

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.