iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Последствия от труса предизвикали пожар в Перник

Последствия от труса предизвикали пожар в Перник

Огънят пламнал вчера сутринта на улица „Нова Загора". След земетресението коминът на семейството на Георги Стоянчев се пропукал, но металната обшивка била скрила това. В неделя печката в дома на Стоянчев започнала да пуши, въпреки че тръбите били предварително почистени. Така пламнал и пожарът.

Георги Стоянчев смята, че не са забелязали пораженията заради обшивката, след като се нагорещили обаче, гредите се подпалили. До идването на огнеборците мъжът успял да ограничи пожара, след като пристигнали и два противопожарни автомобила пожарът бил напълно овладян

От покривната конструкция за щастие е изгорял само един квадратен метър, други щети огънят не е нанесъл. Няма и пострадали хора. Пожарът е доказателство, че земетресението продължава да причинява вторични щети на перничани.

Вследствие на това, че той остави след себе си десетки хора без подслон, на четири места в Пернишко ще бъдат настанени хората, останали без дом.
Вече са започнали ремонти на сградите, съобщи кметът на общината Росица Янакиева, цитирана от mirogled.

„Част от хората ще бъдат настанени на последния етаж на кметството в Батановци, други - в сградата на стадиона в село Мещица. Ще се ползват също общежитията в пернишкия квартал Мошино и блока на „Бучински път" №20", обясни Янакиева. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.