iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пожари е имало тази нощ в Перник

Пожари е имало тази нощ в Перник 09_1409563913

Два автомобила са изгорели тази нощ в Перник. Пламъците лумнали около 02,55 ч. в пернишкия кв. „Изток”. След подаден сигнал, на място пристигнали полицаи и пожарникари, които установили, че горят „Шкода Йети”, ползвана от 40-годишна жена и Опел „Астра”, собственост на 71-годишен мъж.

Установено е, че огънят е тръгнал от шкодата и е обхванал и астрата, която е била до него. Колите са изгорели напълно. Причината не е установена, една от предполагаемите версии е умисъл.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Още 12 пожара в сухи треви и храсти са регистрирани в региона през почивните дни. Причините са небрежност при боравене с открит огън – палене на сухи треви и стърнища и оставянето им без надзор. За радост пожарникарите не са позволили да бъдат засегнати житни и горски масиви, каквито опасности е имало.

Огнеборците отново напомнят, че е абсолютно забранено паленето на сухи треви и стърнища. Санкциите са от 200 да 2 000 лв. От началото на жътвената кампания има съставени 3 акта на нарушители, на които предстои да бъдат издадени наказателни постановления.

Засиленият контрол продължава.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.