iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пребиха синдикален лидер на пернишката мина

Пребиха синдикален лидер на пернишката мина 10_1381339356

Синдикалният лидер на КНСБ в ЦОФ Анатолий Георгиев е бил пребит, съобщиха работници от мината. Той е бил нападнат снощи от четирима неизвестни, които започнали да го налагат и ритат. От побоя Георгиев има кръвонасядания по лицето и тялото.

Сред работниците в мината върви слух, че това е работа на охраната на дружеството. Причината за нанесения побой са изнесените факти за работните заплати на миньорите и условията на труд. Днес работниците от ЦОФ, рудник „Република” и Обединен рудник отново се вдигнаха на протест заради санкции, наложени им от ръководството.
„Нямаме представа за какво ни наказват, но на всички са орязани заплатите с 20%. Освен това непрекъснато ни лъжат, че ще ни изплатят заработките за юни и юли. До сега сме получили парите си само за един месец”, роптаят миньорите.

Жена се оплака, че е получила общо заплата и заработки в размер на 240 лв. С тези пари тя издържа три деца и мъж инвалид. На същото положение са много от работещите в „Мини открит въгледобив”.
Заради проблемите с плащанията в Минната дирекция започна среща между ръководството на дружеството, синдикатите и представители на работниците. Ако на нея не се стигне до споразумение, работниците са категорични, че отново ще спрат работа.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.