iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Престъпленията против собствеността са най-много в пернишко

Престъпленията против собствеността са най-много в пернишко 02_1456132865

Престъпленията против собствеността – грабежи, кражби, измами, изнудване, присвояване, обсебване и други от този род, са бич за жителите на Пернишко, като това признават и от Областната дирекция на полицията, определяйки ги като структуроопределящи за региона.

През 2015 година са регистрирани общо 1283 престъпления от този род. От тях 1247 са криминални 36 – икономически. За предходната 2014-та година година те са били общо 1230, в т.ч. 1214 са криминалните само 16 икономически. Цифрите показват, че е налице увеличение на този род нарушения на закона с 4,31%. Най-много са кражбите – 1020. Тук най-толям е броят на взломните кражби, 304, както и на домовите – 250. Макар че в сравнение с предишната година има лек спад в това отношение, въпросните престъпления са най-тежки за обикновените граждани, тъй като създават притеснения за сигурността на имотите им, нарушаване и на личното им пространство. Сиреч – моят дом вече не е моята крепост.

И ако за цяла година са регистрирани 30 джебчийски кражби, тук все пак ръст има, тъй като през 2014- та те са били почти наполовина по-малко. За сметка на това има скок от кражбите в магазини, както и на кражбите на оръжие и боеприпаси. В търговските обекти посегателствата са 143 при 135 през предходната година, а случаите на задигнатите оръжия са 9.

И през 2015 година не сме се разминали с кражбите на селскостопанска продукция и домашни животни – 74 са регистрираните случаи от този род, както и с грабежите. Те са 32.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.