iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Престъпленията в Перник и областта - полицейски бюлетин

Престъпленията в Перник и областта - полицейски бюлетин

  Перник: Кражба на лек автомобил е установена от служители на Второ РУП – Перник.

Криминалистите действали по сигнал на собственик на Опел „Аскона”, който заявил, че автомобила му е откраднат от ул. „Бл. Гебрев” в пернишкия кв. „Изток”. При проверка на един от пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, колата била открита нарязана за вторични суровини. Установен е извършителя, криминално проявения С.Б./22 г./, живущ в същия район. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Перник: Криминално проявен перничанин е задържан в момент на носене на краден казан от автопатрул на Второ РУ „Полиция” – Перник.

Двадесет минути след полунощ, полицаите извършвали обход в района на улиците „Ставропол” и „Йордан Благоев”. В тъмното бил забелязан мъж, който носел казан за топене на ковертюр. Установено било, че 24-годишния С.В. откраднал металната вещ от сладкарски цех в района. Задържан е за 24 ч. с полицейска заповед.  Образувано е досъдебно производство.

БатановциИзвършител на ражба е установен от служители на участък „Полиция” Батановци.

Преди ден, в село Лесковец от къща, са били откраднати водна помпа тип „Бибо”, 100 метра меден кабел и ламарини. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установено, че вещиците са отнети от перничанина И.Б./66 г./. Мъжът е познат на органите на реда с незаконно притежаване на оръжие, хулиганство и кражби. Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

Радомир:  Един е задържан, а двама се издирват за кражба от магазин в радомирското село Извор.

Вчера, 50-минути след полунощ в районното управление в гр. Радомир е бил подаден сигнал, че е разбит магазин в с. Извор, частна собственост. Обектът бил оборудван с локален СОТ. По данни на тъжителката А.Й./32 г./ били отнети 39 кутии цигари. Служителите на реда задържали криминално проявения С.Р./22 г./ от столицата, както и ползвания от групата лек автомобил „Ауди – 80”. Останалите участници А.Е./27 г./ от гр. София и  познатия на полицията М.И./25 г./ от с. Еловдол, общ. Ботевград успели да избягат и са обявени за издирване. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Сирищник: Двама криминално проявени перничани са задържани за кражба от частен дом.

Рецидивистите Ц.П./31 г./ и 28-годишния И.В. атакували имот в ковачевското с. Сирищник. От там били откраднати метални профили и рифелови ламарини. След подаден сигнал от собственика, полицаите много бързо влезли в дирите на извършителите и двама били задържани за 24 ч. с полицейска заповед.  Откраднатите вещи са иззети и е започнато досъдебно производство.

 

Радомир:  Бързо производство за шофиране на автомобил след употреба на алкохол е започнато от служители на РУ „Полиция” Радомир.

Вчера, около 20,15 ч. в с. Смиров дол, общ. Земен самокатастрофирал лек автомобил „Ауди – 80”, управляван от перничанина П.И./46 г./ Мъжът изгубил управлението на колата и се забил в електрически стълб. При изпробването му с техническо средство за алкохол, били отчетени 1,71 промила. Взета му е кръвна проба и работата по документиране на случа продължава.

Брезник:  Двама са задържани за кражба от частен дом в гр. Брезник.

Около обяд в районното управление се оплакал местен жител, че от имота са откраднати метални профили. Служителите на реда предприели разследване, в резултат на което са установени извършителите - криминално проявения В.М./34 г./ от гр. Перник и съгражданина му С.И./45 г./. Задържани са с полицейска заповед за 24 ч. и е започнато досъдебно производство.

 

                                                                                                                         Пресцентър на ОДМВР гр. Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.