iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Престъпленията в Пернишко - бюлетин на МВР

Радомир. Криминално проявен перничанин е задържан за незаконно притежаване на оръжие от служители на РУП – Радомир.  
Вчера служителите на реда проверили 30-годишния Б.К. Същият оказал съпротива, което наложило използването на помощни средства. При направения му личен обиск, у него са открити и иззети газов пистолет преработен в боен с патрон в цевта и още единадесет броя бойни патрони. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.
Образувано е досъдебно производство по чл. 339 от НК.


* Трима са задържани за кражба от криминалисти на РУП – Радомир и колегите им от ПУ - Земен. 
На 07 март е бил подаден сигнал от жител на гр. Земен, че са му откраднати около 4 тона картофи от склад на бившето МТС. Стоката е била в чували. Полицаите бързо влезли в дирите на извършителите и за 24 ч. е бил задържан А.М./26 г./. Установено е още, че същия е действал в съучастие с 22-годишния Н.Е. и връстникът му А.В., тримата от гр. Земен.
Работата по започнатото досъдебно производство продължава.


Перник. Кражба на части и вещи от моторно превозно средство е разкрита от служители на Първо РУП – Перник.
Жител на пернишкия кв. “Твърди ливади” сигнализирал за откраднати му от микробус инструменти и фар. Колата била паркирана  пред жилищен блок в квартала. След предприето разследване, полицаите установили, че извършители на деянието са криминално проявените Р.С./20 г./ заедно с 16-годишно момче. Двамата са обвинени за кражби от тото пунктове и търговски обект, извършени преди два дни в гр. Перник.


* Бяло прахообразно вещество най-вероятно наркотик и чанове са намерени и иззети от дома на жител на пернишкия кв. “Бела вода”.
Полицаите проверили къщата  на криминално проявения С.С./22 г./ във връзка с започнато досъдебно производство. При претърсване на жилището са намерени и иззети 7 бр. чанове с неизяснен произход и един брой найлоново пакетче с бяло прахообразно вещество.
Работата по случа продължава.


Брезник. 20-годишен брезничанин ще отговаря за кражба на дизелово гориво.
Вчера в районното управление е бил подаден сигнал от местен жител за това, че от лекия му автомобил марка “Мерцедес” е била източена нафтата. Полицаите много бързо установили извършителя на деянието, 20-годишния К.М.
Образувано е досъдебно производство и разследването продължава.


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.