iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Престъпността в Пернишко е надолу

Престъпността в Пернишко е надолу 09_1409653523

Престъпността в пернишки регион през месец юни е паднала с 25%. Това сочат данните на ОД на МВР. Като една от вероятните причини за това се посочват патрулиращите пазачи, които бяха назначени на работа по Националната програма “Сигурност”.

Близо 200 безработни в региона получиха работа като сътрудници по опазване на обществения ред в малките населени места с оглед предотвратяването на битовата престъпност. Те са очите и ушите на полицията, като следят за съмнителни лица, кражби и грабежи.

“Това е превантивна мярка, която дава резултат. Хората обикалят и наблюдават за различни нарушения и това няма как да не се отрази на спада на произшествията”- коментира директорът на ОД Бюро по труда Росен Симеонов.

Пазачите, назначени по програмата ще работят до края на годината. За съжаление пари има до края на септември и се очаква да бъдат отпуснати допълнително средства, които ще са нужни до финализирането на програмата. Засега не е ясно дали програма “Сигурност” ще продължи през следващата година.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.