iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продавачка в магазин прогони въоръжен крадец с парцал за под

Продавачка в магазин прогони въоръжен крадец с парцал за под 02_1455603890

Продавачка на магазин в белослатинското село Търнава прогони въоръжен бандит като го погна с парцала, с който мие пода, като позорният за крадеца епизод е заснет от видеокамерите на бакалията.

Екшънът се разиграл минути преди края на работното време в десет часа вечерта в неделя. 24-годишната Силвия Йотова миела почиствала помещението, когато нахлул въоръжен и маскиран апаш. „Ще стрелям, дай парите!” изкрещял ултимативно той, съобщи bTV. Крадецът хвърлил на магазинерката черна чанта и с насочен към нея пистолет се надявал тя да умре от страх и да сложи в торбата целия оборот. Жената зад щанда обаче се оказала куражлия, а камерите заснели целия екшън, който се разиграл за около две минути.

„В първия момент като влезе човекът си помислих, че някой от нашите приятели се шегува, и не го взех въобще на сериозно. Казах да си махне маската, защото тази шега вече не ми харесва. Но като зареди пистолета, разбрах, че не е шега”, разказва продавачката. По думите й пистолетът бил с гола цев и не много голям. Силвия в началото помислила, че е играчка. Но той дръпнал веднъж, заредил го и произвел изстрел.

За щастие, куршумът се забил в тавана. На кадрите се вижда как през цялото време магазинерката се отбранява с дръжката на парцала за чистене, няколко пъти дори успява да удари нападателя. В касата е бил целият оборот на магазина за деня, но тя успява да го опази и да прогони крадеца, който си тръгнал без стотинка.

Полицията не съобщи за случая. Но смелата постъпка на продавачката Силвия е най-обсъжданата тема в селото. Собствениците на магазина пък са категорични, че ще наградят жената зад щанда, която в техните очи е истински герой.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.