iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продават имоти за 117 000 лв. в Трън на сина на убиец на сираче

Продават имоти за 117 000 лв. в Трън на сина на убиец на сираче  09_1409571823

Обявени са за продан всички имоти на сина на убиеца Асен Илиев от Трън – Иво. С пушка беше застреляна 15-годишната Лиляна Тодорова от дома за сирачета в Трън през март 2008 г., когато бащата рани и други две деца, а след това се самоуби.

Иво изтеглил огромен кредит от ОББ. Според хора от града обаче той не инвестирал парите, а започнал да харчи безогледно. Купил си скъп спортен „Мерцедес“, който по-късно продал. Опитал да съживи бизнеса със семейното кафене в центъра на Трън, но и това се провалило. Така постепенно той спрял да обслужва задълженията си към банката и се наложило имотите му да бъдат описани от съдия изпълнител.

За публична продан са обявени заведението, къщата му, първия и втория етаж от Битовия комбинат в Трън, които са негови, апартамент в пограничната община и къща в село Глоговица. Общата сума на всички имоти е близо 117 000 лева. Най-високо са оценени кафенето, чиято първоначална тръжна цена е 41 463 лв., и първия етаж на Битовия комбинат – 21 600 лв. Наддаването за останалите имоти ще започне от стойности между 8 и 10 000 лв.

Убийството извършено от бащата на Иво в Трън се помни и до днес. Мотивът за престъплението бе любов, но не към жертвата, а към нейната приятелка Клара, с която той имал интимни отношения. Двете момичета ходели заедно, Асен причаквал фаталната Клара, за да я убие, но съчмите попаднали в тялото на Лили. След инцидента институцията бе закрита.

След престъплението на баща си Иво се пропил. Сега според местните прилича на клошар. Напуснала го и жената, с която живеел на семейни начала.

Търговете дза неговите имоти са насрочени за началото на октомври.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.