iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват заведенията в Перник

Проверяват заведенията в Перник 09_1410524454

Полицията започва проверки на заведенията в Перник дали спазват работното си време.

20140815_212845-640x480

Илюстрация: Светлана Стоименова

Полицията започна да проверява заведенията в Перник. Това се налаг след като се стигна до саморазправа с журналисти в края на миналата седмица.

„При инцидента са подадени два сигнала на 112 – единият, че ще бъде извършен граждански арест, а другия от журналистите за побоя. Полицията е била на място на 4-та минута. Повече такива саморазправи няма да допуснем. Ще се следи стриктно за работното време и при нарушения, ще се налага цялата сила на закона”, категоричен бе директорът на полицията в Перник комисар Славчо Станиславов.

Във връзка с побоя над журналистите пък тече пълна проверка на лица и фирми свързани с екшъна. Събрани са множество данни, а от заведението са иззети всички записи. Телевизионният екип също е съдействал на МВР и е предоставил видеоматериал от мелето. Заведение „Инсигния”, където се разигра екшъна, пък е запечатано до пълното изясняване на случая.

„Чакаме прокуратурата и съда да си свършат работата. От своя страна те на нас ни възлагат допълнителни задачи, които ние изпълняваме”, каза още Станиславов.

Журналистите от ТВ 7 бяха в Перник, за да заснемат разследване за разпространение на наркотици. Те обаче попаднаха в капан и бяха пребити. Единият от журналистите пострада по-тежко и бе настанен в болницата, останалите бяха с охлузвания.

По случая бяха задържани петима души, но само двама останаха в ареста с обвинения за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и повреждане на техника. Това са Калин Томов – Кинтата и Захари Христов.

Разследването по случая продължава.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.