iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пуснаха убиеца на Марио срещу 1 000 лева гаранция

Убитият Марио Дяанчев, фото Фейсбук

Илко Радев, задържан за убийството на перничанина Марио Данчев в Студентски град, е пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева днес.

Съквартирантът от Добрич остана единственият затворен в килия за клането в общежитието на УНСС, след като се провали на разпит с детектор на лъжата. Експертизата на ножа, с който бил намушкан 19-годишният Марио Данчев сочи, че по него са отпечатъците на Илко.

Срещу Илко Радев са повдигнати обвинения от Софийска градска прокуратура. Той бе задържан късно в сряда, повече от 17 часа след като съквартирантът му почина от прободна рана в гърба в общежитието им в блок 23А. Инцидентът станал в малките часове на сряда, когато Марио се върнал в общежитието при заспалия вече Илко. Светнал лампите, събудил го, а Илко помолил да го остави да спи. Това ядосало Марио, който се обадил на брат му и на техния колега да дойдат, за да се разберат с Илко.

Пред разследващите момчето, което родом е от Добрич, разказало, че в просъница чул силни удари по вратата и докато успее да стане от леглото си, върху него се нахвърлили близнаците Данчеви заедно с техния приятел. Започнала борба. До кревата имало шкафче, върху което в буркан били кухненските прибори. При схватката някой бутнал шкафа и на леглото паднали приборите. Така в ръката на Илко попаднал кухненският нож. Момчето признало, че започнало да го размахва, за да сплаши другите трима и те да спрат да го бият. /АСН/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.