iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Родители на момиченце с аутизъм от Перник се съмняват в изнасилване на детето им

Родители на момиченце с аутизъм  от Перник се съмняват в изнасилване на детето им 10_1412684948

Родители на момиченце с аутизъм от Перник подадоха сигнал в полицията и още три институции, като подозират изнасилване на детето им.

Момичето се прибрало от училище със свалено бельо, не искало да излиза, плачело в банята. Двамата са пуснали жалба в VI РПУ София, до МОН, до ДАЗД,до Районната Прокуратура, но нямат никакъв отговор. Майката Радосвета сподели историята във Фейсбук. Ето какво написа тя:

“Здравейте приятели, БЯСНА СЪМ!!!
На 19-ти септември взех Ана-Мария от училище – IV-то помощно училище “Проф. Димитър Кацаров” в София и с ужас установих, че спортният сутиен на дъщеря ми липсва. Тя е аутист и сама няма как да го съблече. Потърсих класната, но нея я нямаше, потърсих отговор и от директорката на училището, но такъв не получих. Вместо това г-жа Бочева започна да ми обяснява как детето ми си събувало чорапите, но след като аз реагирах с въпрос че става дума за бельото, а не за чорапите и повторих питането – как, защо и кой е свалил бельото на детето… госпожата се изнесе и изчезна… От чистачките разбрах, че сутиенът е в класната стая върху гардеробчетата. Само ще вметна, че Ана-Мария е единственото момиче в класа. Свързах се с класната и тя ми каза, че няма никаква представа къде е бельото на детето и че целият следобед дъщеря ми е била пред очите й. След като настоях за обяснение, тя ми заяви,че ще попита учителя от първата смяна и ми затвори.

На 23 септември съпругът ми отиде в училището, за да получи отговор и някакво логично обяснение за сваленото бельо на детето ни… – нямаше такъв… Междувременно дъщеря ни не иска да излиза от вкъщи, влиза с писъци в банята, започна да проявява странности, които никога преди не е показвала. Не сме я пускали на училище от тогава.. .Страшното дойде на 27-ми септември… При влизане в банята Ана-Мария започна да крещи да не давам на чичкото да я пипа, че ще слуша. Бях в шок, бавно започнах да говоря и да питам къде я е пипал. Тя не ме слушаше и в един момент ми посочи гърдите си, започна да се тресе и да плаче… УЖАС! На следващата вечер след дълги уговорки, пак влезнахме в банята с Ана-Мария. Този път тя ме помоли да я пазя и да не давам на ” учителя” да я пипа, и посочи долу… Започна да крещи, че няма да го ядосва и ще си обуе гащите… чичкото й казал, че ще я боли… после й казал да си обуе гащите…

Нямам думи за да опиша как се чувствам. На 29 септември отидох до училището да пусна жалба. Директорката се държа безобразно, заяви ми, че никой няма да повярва на дете-аутист, че няма как да докажа каквото и да е, че дъщеря ми най-вероятно се е съблякла в тоалетната… Попитах кой е бил с детето ми, това училище рекламира защитената среда в която са децата, обясняваха, че дори в тоалетната ходят с помощен персонал, който ги придружава до вратата и ги изчаква за да ги върне в клас. Аз за пръв път оставих детето си и позволих на някакъв изверг да злоупотреби с него… Пуснахме жалба в VI РПУ София, до МОН, до ДАЗД, до Районната Прокуратура…. и нищо.

Днес разбрах,че още при подаване на сигнала в РПУ-то е трябвало да ми дадат насочваща бележка за изготвяне на съдебно -медицинска експертиза и екип, който ще направи това. Цяла седмица институциите мълчат, днес разбрах, че системата отново отхвърля децата и хората с увреждания. Държавата отново абдикира от тези, които не могат да се защитят, и отново съдейства на онези които използват това за да се гаврят с тях….

Приятели, майки, родители, организации ПОМОГНЕТЕ, започваме война с тези, на които не им пука за деца като моето… Ако има още родители, които се съмняват…. покажете се, трябва да защитим децата, които не разбират какво се случва. Застанете до мен, имам нужда от Вашата подкрепа, ПОМОГНЕТЕ и на другите деца, които се използват за задоволяване на нечии болни мозъци…”, пише Радосвета.

На страницата й има обръщение и от таткото на момиченцето. “Не мога да изразя чувствата, които бушуват в мен – силно притеснен от това какво става в главата на Ана – Мария, объркан и ядосан за това, че позволих да се случи това с детето ми!”, пише стожерът на семейството.

“Към това което написа съпругата ми, искам да добавя, че когато отидох на среща с директорката в първия работен ден на 23.09.2014г. се изправих срещу 6-ма учители, преподаватели, психолог и директор! Зададох им само един въпрос: “Как и кога е свален сутиена на детето ми , защо е свален и кой го е свалил”? В отговор на моят въпрос, бях попитан от директорката: “Как може да е сигурна че Ана-Мария не е дошла без бельо”?!. Отговорих и че много добре знаем с какво идва детето на училище и запитах защо сутиенът е намерен захвърлен на едното шкафче в класната стая!?

Последва поредното абсурдно предположение от страна на директорката, че можело детето ми да е дошло с два сутиена?!, че можело сама да си го е свалила в тоалетната на училището, единственото място, където учениците влизали сами !? А тя не може сама да го свали! Накрая ми бе казано, че съм предубеден и няма смисъл да разговаряме повече!!!”, пише разгневеният баща.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

14-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com