iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Родителите на Марио - учители по физическо

Родителите на убиния Марио - учители по физическо

Убитият тази нощ в Студентски град Марио Данчев и близнакът му Мартин са от учителско семейство. Майка им Росица е преподавател по физкултура в основното училище „Иван Рилски“. Там до седми клас са учили и близнаците.

Баща им Борис е учител по бизическо в гимназията по металургия „Мария  Кюри“. Извън работно време приработвал  и като таксиджия. В семейството има трима сина – най-големият Васил работи в завода на Кока-кола в Костинброд.

Не разполагаха с много пари, дори напротив. Сплотени са и всеки гледа да работи, за да не тежи на бюджета на домакинството, разказаха близки до семейството. През лятото и Марио и Мартин се хванали в строителството, за да изкарат някой лев за следването и да облекчат родителите си след двойните им разходи по абитуриентския им бал. Двамата 11 години танцуват в ансамбъл за народни танци и са солисти.

Бяха кротки и старателни деца. Майка им Росица пък е грижовна, всеотдайна, отговорна...мога да изброя поне 100 добри неща за нея, разказа директорът на ОУ „Иван Рилски“ Бойко Свиленов.

Училището бе замлъкнало вчера от ужас. Колегите само клатеха глава и нямаха сили да говорят за Росица. Тя сутринта звъннала на някои от тях да каже, че няма да е на работа и да съобщи причината.

Марио и близнакът му са взели диплом по организация на хотелиерството от професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник.преди да влязат като студенти в УНСС. Техни преподаватели от школото твърдят, че класа им е бил един от най-добрите в школото. Никога не са създавали проблеми, имали са отличен успех.

Дори в малките случаи на напрежение в класа, близнаците намирали начин да го тушират. Учителите им не вярват те да са предизвикали агресия в Студентски град. Като гръм от ясно небе им идва и новината, че са били доста пийнали, защото в пика на пубертета те не са ги виждали под влияние на алкохол, въпреки, че са обичали купоните.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.