iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рокерски гонки подпалиха асфалта на "Люлин"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Луди глави подпалиха асфалта на магистрала "Люлин" с рокерски гонки. Незаконните ралите от няколко седмици избягаха от столицата и се скриха от полицията на новия аутобан. Ревът на мощните машини е нетърпим, оплакаха се жители на село Голямо Бучино пред БТА.

Любителите на високите скорости откриха ново място за надпревара само месец, след като бе прерязана лентата на новото шосе. Доскоро мотоманиаците се събираха на бензиностанция на Околовръстния път на столицата, но полицията започна да ги дебне след тежка катастрофа, при която загинаха двама от групата им.

Според очевидци състезателното трасе по "Люлин" започва от светофара в началото на скоростния път откъм София и стига до пътния възел над пернишкия квартал "Църква", съобщи БТА. Рокерите преминавали обикновено в ранния следобед, като изминавали трасето за по-малко от десет минути.
Моторите се движат с доста по-висока от разрешената скорост, твърдят свидетели.

Ревът на машините притеснява жителите на Бачова махала в с. Голямо Бучино, чиито къщи се намират в непосредствена близост до магистралата, оплакват се хората.
Жалби в полицията обаче досега не са подавани.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.