iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдът отхвърли алибито на Синбад

Съдът отхвърли алибито на Синбад сн.novini.bg

Алибито на Синбад не беше признато от съда в Кърджали и той остана в ареста.

Миналата седмица Синбад бе задържан при спецоперация с участието и на специализирания отряд за борба с тероризма на язовира в Стефаново. Според Окръжна прокуратура в Кърджали, при обиска в каравана край водоема и стопанисвани от Росен помещения били намерени маска с прорези за очите и устата и уред за заглушаване на сигнално-известителна техника. На задната дясна врата на БМВ-то, с което бандата обрала трезора и се опитала да избяга, пък имало негов отпечатък . Освен това било установено, че задържаният още при обира Славчо Мегеров-Мегера е поддържал връзка със Синбад.

На първа инстанция, Районният съд в града, пусна Росен под парична гаранция от 2500 лева, но след протест на Прокуратурата, Окръжният съд го върна в ареста.

Пред магистратите Синбад заяви, че заедно с приятелката си Богдана в нощта на обира са били в Разлог, в хотел „Двете реки”. Въпреки че Богдана потвърди алибито на гаджето си и въпреки представените за престоя им там документи, това не впечатли магистратите. Не хванаха декиш и уверенията на Богдана, че целият персонал в заведението можел да потвърди това.

Другият перничанин, заподозрян в обира- Валентин Кирилов- Пуйката, продължава да бъде в нелегалност. На 9 януари той бе обявен за общодържавно издирване.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.