iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Седмица в килия за перничанин, потрошил патрулка

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Перничанин ще търка наровете в затвора една седмица задето потроши патрулка и налетя да бие полицай.

30-годишният нашенец Найден Любенов, който заедно със своя приятел Кирил Ангелов заплаши с убийство ченге от Рила и поломи служебния автомобил, влиза зад решетките в зандана в Бобов дол. Любенов успя да си издейства минимално наказание, след като се споразумя с прокуратурата в Дупница, а съдът постанови ефективна 3-месечна присъда. Тъй като Найден Любенов е в ареста в Дупница от 1-и май тази година, прекараните дни там му се приспадат и на практика той ще остане в затвора до 1-и август.

Неговият приятел Кирил Ангелов що полежи малко повече, тъй като съдът му постанови условна присъда от половин година и той ще остане в затвора още 3 месеца.
До ефективните присъди след споразумение с прокуратурата се стигна заради заплахите за убийство и потрошената патрулка на 1-и май тази година, когато двамата перничани бяха задържани този ден в РУП Рила.

Автомобилът “Опел Вектра”, с който пътували двамата агресивни мъже бил спрян за проверка на пътя Рила – Кочериново, при разклона за село Смочево. Тъй като автомобилът бил без винетен стикер. Докато служителите на реда пишели акт на 22-годишната водачка, двамата й с пътници излезли от автомобила и влезли в саморазправа с полицаите. Единият скъсал пагон на пишещия акта, а другият – счупил предното стъкло на служебния автомобил “Опел Астра” с дърво, обработено като бухалка.

След като били закарани в полицията в Рила, те продължили да ругаят полицаите, като Николай счупил и стъклото на входната врата на управлението.
Те били доста подпийнали, но отказали са да бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества. При направената справка е установено, че двамата имат богат актив от противозаконни деяния – кражби, грабежи, изнасилвания. Престъпленията, които са извършвали, са регистрирани на територията на Пернишка и Софийска област, осъждани са.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.