iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Шок" прибра в арестите 60 лица с европейски заповеди за арест

Полицейска операция "Шок"

Близо 60 души са задържани на територията на България и в други страни в рамките на полицейска операция "Шок". У нас арестите започнаха вчера през нощта в София, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас. Издирват се и се задържат хора, за които има издадена европейска заповед за арест.

На територията на страната ни са задържани общо 45 лица, в страни от Евросъюза са арестувани още 5-ма. Двама българи са задържани на територията на САЩ. Операцията се проведе съвместно с Европол.

Освен лица с европейска заповед за арест, се издирваха и автомобили регистрирани като крадени в Шенгенската информационна система.

Разследването у нас започва след сигнал от италианските служби във връзка с разкрита престъпна група за трафик на наркотици и крадени от ЕС коли. От прокуратурата обясниха, че у нас все още няма образувано дело и за сега се изпълнява искане на италианските власти за нуждите на тяхно разследване.

Част от задържаните са заподозрени в извършване на финансови престъпления, източване на дебитни и кредитни карти и пране на пари, по тази причина американската "Сикрет сървиз" сътрудничи на спецслужбите при реализирането на операция "Шок". Във Варна полицейската операция затрудни движението преди обяд. Там бяха изградени 15 контролно-пропускателни пункта по всички входно-изходни артерии.

Пред журналисти в София адвокат Марияна Тодорова, която е защитник на един от арестуваните тази нощ, разказа, че при задържането на клиента й, спецполицаите са разбили входната врата на жилището му, въпреки че не е имало съпротива. В къщата е имало и 10-11 годишни деца. Според Тодорова униформените са застреляли и кучето на клиента й, което било вързано.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.