iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сиси не харесва пернишки съдия

Сиси не харесва пернишки съдия 03_1427215011

Килърът Станислав Ангелов-Сиси, каза: "Имам си свой "частен" съдия. Кой може да се похвали с подобно нещо?". Той излежава 30-годишна присъда в Централния софийски затвор за убийства.

Съдия Виктор Георгиев се явява и на трите му дела в съда, сочат присъди и други документи, с които редакцията разполага. Първо, заместник-председателят на Окръжния съд в Перник е начело на съдебния състав, който осъжда Сиси на 18 години за показния разстрел на пернишкия наркобос Николай Кръстев-Хайо. 20 години затвор получава "колегата" на Сиси - Николай Николов-Шатката.

"Истината е, че аз изобщо не съм участвал в това убийство. С Шатката е бил Георги Георгиев-Гугу и признанията идват от Шатката през лятото на 2013 г.", твърди пред вестника Ангелов.
Сиси получава по-малка присъда, тъй като е млад, не е осъждан досега, женен е и трябва да се грижи за семейството си.

Още преди да постанови присъдата на 9 юни 2010 г., съдия Георгиев поема и друго дело срещу Сиси, сочат документите. В него Ангелов е подсъдим за убийствата на 31-годишния Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева (27 г.) и Кирил Христов (26 г.). Тримата платили с живота си заради дългове към Сиси от лихварския бизнес, който силовакът въртял в Перник под покровителството на Райко Кръвта.

Сиси ги разстрелял между януари и април 2009 г. - само няколко месеца след като излязъл от ареста по обвинение за екзекуцията на Хайо, е записано в обвинението срещу Ангелов.

Тук съдия Виктор Георгиев е член на съдебния състав, който е председателстван от шефката на съда Елена Николова.

"Това е недопустимо от правна гледна точка. Докато гледа едно мое дело, един и същи съдия разглежда и втори процес срещу мен", твърди Сиси.

За всяко едно от убийствата Станислав Ангелов получава доживотна присъда. Трите най-тежки решения на магистратите са намалени на втора инстанция на 30 години, които са потвърдени по-късно и от Върховния касационен съд.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.