iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Софиянец от Трън сменя фасона на катаджиите

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Софиянец от Трън се закани да смени фасона на пернишките катаджии. Пълна промяна в поведението на пътните полицаи ще изиска главен инспектор Петър Соколов. Той се зарече да превъзпита униформените по шосетата в културни и вежливи служители на закона.

Соколов стяга редиците на фуражките като нов шеф на сектор "Пътна полиция". От днес столичанинът от Трън сменя на поста отстранения Румен Димитров, на когото пък му дадоха пост като началник група в СОТ. Димитров бе махнат след уволнението за нарушения на няколко служителки, занимаващи се с регистрацията на коли в Перник.

Полицай N 1 в града комисар Валентин Димитров не рискува да възложи овакантената длъжност на перничанин и си доведе колега от областната дирекция в София. Всъщност Соколов, който вече ще ръководи КАТ, е роден в Трън. Завършил е транспортния факултет на Техническия университет и е започнал кариерата си в системата на МВР именно в родния си пограничен град. После бързо го изтеглили към столицата. Там първо е бачкал в 4-то районно управление, а после е повишен до началник група "Териториална полиция" район лозенец. От една година е заемал шефския пост в "Охрана на обществения ред" в ОД на МВР София. Разведен е с едно дете. щерка му преди няколко дни е била на абитуриентския си бал и като достойна наследничка на баща си, не е допуснала съученикс да виси от прозорците на колите в празничния кортеж.

Заедно с налагането на финни обноски на катаджиите, трънчанинът се закани да подхване и безумните знаци по пътищата в региона. Ще се направи пълен преглед на табелите и ще има среща с комисията към общината, която отговаря за организацията на движение, обеща новият шеф на стоп-палките.

Невена Илиева

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.