iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Столични апаши овършали 9 къщи в Радомирско

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Столични апаши опоскали девет къщи в Радомирско, съобщиха от полицията. Тримата рецидивисти бяха арестувани преди два дни при зрелищна акция на пътя през Владая, която причини огромно задръстване.

Седем къщи в с. Жедна и две в с. Гълъбник са овършани от бандитите. Тарторът на групата Б.Б./54 г./ от Омуртаг и съучастниците му С.З./46 г./ от столицата и Н.Д./30 г. / от Стара Загора са с прокурорско задържане за срок от 72 часа. Поискан им е постоянен арест и предстои гледането на мярката от съда.

От апартамент в столицата и от автомобилът им марка Фолксваген „Пасат” с търговищка регистрация са иззети множество вещи, които са били откраднати от имотите. Групата е взимала всичко, което й попадне под ръка – микровълнови печки, прахосмукачка, пералня, инструменти, електрически кабели, водопроводни кранове, хранителни продукти и зимнина. Собствениците на част от разбитите къщи са издирени от органите на реда, но на три от тях са в процес на установяване. Голяма част от тях са открити на място в столицата, за да съобщят липсите и да разпознаят откраднатите им предмети.

Групата е задържана след двумесечно разследване на столични и пернишки криминалисти. Б.Б. е осъждан за убийство и регистриран в полицията за множество кражби и грабежи. С.З. е рекордьор по извършени престъпления и задържан в поделенията на МВР – общо до момента 91 пъти, като е излежавал и ефективни присъди. Богато е криминалното минало и на Н.Д., регистриран за десетки кражби, грабежи и хулиганства.

Продължава съвместната работа на ОДМВР – Перник и СДВР  по документиране на престъпната им дейност и проверки, дали са извършители и на други престъпления в пернишко и софийско.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.