iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Телефонен измамник ограби старица

Телефонен измамник ограби старица 12_1449586537

Мним лекар прибра 5000 лв. от 84-годишна старица в Русе. Това съобщиха от полицията. Измамената жена се оплакала, че на телефона й вкъщи позвънил "д-р Петров" и поискал парите за операция на обгорелия й син при токов удар.

Бабата веднага отишла до близкия клон на банка и изтеглила исканата сума, като дала точния си адрес за куриера Той взел парите и изчезнал. Десет минути по-късно пак се обадил "д-р Петров", за да й каже, че е станала грешка. Случаят се разследва от заведеното досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от Наказателния кодекс /НК/.

Почти няма ден, в който ало-измамниците да не излъжат възрастен човек в Русенско. Покрай неумиращия шлагер с пострадали и арестувани близки в мними катастрофи или пожари, ало-измамниците притоплиха през лятото и схемата за капарирани климатици. Горят предимно пенсионери, които плащат за уж поръчана техника от техни роднини. Лековерни баби и старци дават спестяванията си и разбират, че са излъгани по-късно.

В случая се повтаря т.нар. схема "малки бомби" с измами за колетни пратки и евтини климатици отпреди 3 г., които също се освобождаваха срещу 800-1000 лв., обясниха криминалисти.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.