iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Три са основните версии за покушението над Венцислав Димитров - Мечана

Три са основните версии за покушението над Венцислав Димитров - Мечана 05_1368960474

Две от тях са свързани с престъпната дейност на простреляния снощи до заведението "Лого" в квартал "Изток" бандит, за което Агенция Стандарт нюз съобщи тази сутрин.Едната е за саморазправа, а другата е свързана с лихварската дейност, доста разработена от Мечана в последно време. По думите на Шереметев, сигналите от задлъжнели и изнудвани от него лица са доста, има и официално внесени жалби в ОДП срещу стреляния лихвар.
Третата нишка, по която се разплита случая, е любовна история, в която се забъркал 29-годишният мъж. В нощта на стрелбата той е бил придружен от 18-19 годишно момиче.
Днес криминалисти от пернишката полиция са посетили Военномедицинска академия в София, където е настанен простреляният, за да вземат показания от него. Той е без опасност за живота, най-сериозната травма по тялото му от попадналите в него куршуми е счупена ключица на едното рамо.
По прочулия се майстор в отварянето на сейфове гърмяха снощи между 22.30 - 23 часа по време на падналия пороен дъжд. Изстреляни са около 10 куршума, три от тях са улучили жертвата в двете рамена, още няколко от патроните са направили на решето предното стъкло на Мерцедеса, в който той тъкмо се качил.
Улученият в раменете Мечан успял да слезе от колата и под дъжд от куршуми се върнал в кафенето, където преди това бил с ортака си Богдан-Совата. Вътре припаднал. Съдружникът му не дочакал линейката, а го натоварил и откарал във Военна болница.По първоначални данни е стреляно с 8-милиметров "Макаров". Мечана е сред приближените на убития през февруари тази година наркобос и автокрадец Николай Христов- Хайо. 
Източник: Вестник Стандарт

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.