iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Убиецът на Хайо избяга от затвора

Убиецът на Хайо избяга от затвора 05_1398940793

Двама лишени от свобода от Централния затвор в София са избягали, след като са прокопали тунел, съобщи МВР. Единият от тях е убиецът на Николай Христов - Хайо от Перник.

Единият от бегълците е български гражданин, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство. Другият е гватемалският гражданин, подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. Мъжете са избягали от затвора на 30 април вечерта.

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода. Смята се, че двамата са успели да избягат от затвора организирано и планирано, прокопали са дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат.

Издирват съучастници в прокопаването на тунела, полицията е на крак, блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция, допълва „24 часа".

Избягалият българин е Николай Николов - Шатката. Той е в затвора за убийството на Николай Христов-Хайо и стана известен със съгласието си, заедно с килъра Сиси, да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, отговорни за смъртта на бащата на Райко Кръвта.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.