iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Удариха черноборсаджия на цигари с 40 бона глоба

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Седем споразумения между подсъдими и прокуратурата за притежание на акцизни стоки без бандерол са одобрени от съда.

Лицата са се признали за виновни и са получили глоби иусловни присъди.

Седем перничани са сключили споразумения с прокуратурата за държане на цигари без бандерол. Споразуменията са одобрени от съда и виновните са получили глоби, представляващи двукратния размер на пазарната цена на акцизната стока и/или условни присъди.

Сума в размер на 40 368 лв. и тригодишна условна присъда е наказанието на перничанина Н.Г./39 г./. В рамките на три месеца при две полицейски акции са били конфискувани общо 2 052 кутии цигари без бандерол и над един килограм нарязан тютюн от търговски обекти, ползвани от 39-годишния мъж. Това е станало на 17 януари и 24 март тази година.

На 19 януари тази година, служители на ОДМВР – Перник претърсили помещения на две къщи в пернишкото с. Дивотино и леки автомобили, ползвани от 36-годишния В.К. Били намерени иззети 1413 кутии цигари без акцизен бандерол. Подсъдимият В.К. се признал за виновен и се споразумял с прокуратурата.Съдът одобрил акта. Мъжът е с условна присъда от три години и глоба в размер на 17 982 лв.

Тригодишна условна присъда е наказанието на 55-годишната Л.Д. от гр. Перник. Жената се споразумяла с прокуратурата за това, че на 21 август в дома й и в кафе-аперитив са намерени от органите на полицията 281 кутии цигари без бандерол.

Жител на пернишкото с. Голямо Бучино ще трябва да плати 2730 лв. и да изтърпи условна присъда от три години. Наказанието му е за намерени и иззети от служители на ОДМВР – Перник от лек автомобил „БМВ” 182 кутии от акцизната стока през месец декември миналата година.

Тригодишна условна присъда е наказанието на перничанката Д.Я./33 г./ Служители на полицията иззели от управляван от нея микробус  и от дома й 1701 кутии цигари без бандерол. Това станало при специализирана полицейска операция на 29 юли 2010 г. Същото е наказанието и за перничанина Ч.Т./41 г./, от когото са иззети 380 кутии от акцизната стока на 26 януари тази година при спецакция на пернишката полиция. Отново тригодишна условна присъда е наложена на 49-годишния В.Д. от гр. Перник. Служителите на полицията конфискували 5630 кутии цигари от къща в пернишкото с. Г. Бучино и от апартамент на ул. „Лом” в областния град. Акцията била проведена на 11 януари тази година.

Всички цигари са иззети в полза на държавата и са унищожени на основание чл. 124 от Закона за акцизите и данъчните складове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.