iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Умъртвиха с инжекция кучето, убило малкото Миме

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Домашното куче, което прегриза вратлето на 3-годишната Мирена в кв. Рудничар е умъртвено с инжекция. Полиция прибрала кръвожадното псе около час след трагедията снощи и го подложила на евтаназия. Песът живеел със семейството от доста време. Малкото Миме постоянно си играело с него, разказаха днес комшиите в махалата. По непознати минувачи обаче кучето проявявало остра агресия, лаело ги и скачало по оградата. Никой не може да си обясни защо е превъртяло и е нападнало малката си стопанка. Според съседката Иванка Кръстева в двора по това време се мотаела котка. Не е ясно дали тя се галела около мъничето и така е предизвикала ревността на домашния любимец.

Оставете ни, преживяваме нечовешка мъка. Как да понесем загубата?, отклони любопитството на чуждите хора дядото на момиченцето, докато заключва портата. В двора мълчаливо се бяха събрали близките на детенцето.

Отиде си мъничето, а беше толкова сладко и умно. С какво това семейство е заслужила тази участ, ронеше сълзи и хлипаше на улицата съседката Иванка Кръстева. Жената първа се притекла на помощ на писъците на хлапето. Както и останалите комшии обаче нищо не могла да стори, за да го спаси.

Ужасната трагедия се разиграла малко преди 20 часа във вторник досъм портата на двора. Бабата тръгнала за работа и в къщата останали майката Милена и невръстната Мирела. Двете се заиграли карти на пътеката, а около тях както винаги се навъртало домашното им куче. Изневиделица се появила улична котка и Мимето я гушнало да я гали. После поискала вода и майка й влязла вътре, за да й донесе. След секунди чула силен писък. Изтичала навън и видяла кучето над детето, а около тях кръв. Жената закрещяла неистово и се хвърлила да се бори с псето. Веднага притичали и дузина съседи. Няколко мъже от близките къщи се притекоха на помощ и дори прескочиха оградата, разказва комшийката Иванка. Хвърлиха се да освободят детето от паста на звяра, но трима едва успяха да го откъснат от телцето. Когато вдигнаха Мимето, главичката й висеше, толкова жестоко бе разкъсана. Кучето продължаваша да напада и дори ухапа майката по хълбока, реди жената през сълзи спомените си от кошмара. Един от съседите качил майката и дъщеричката в колата си и натиснал педала на газта към болницата. Детето обаче вече било в клинична смърт. Лекарите от Спешното отделение не могли да сторят нищо, за спасяване вече било късно. Сънната му артерия е била разкъсана и кръвта е изтекла много бързо.

Съседи разказват, че семейството купило къщата в квартала преди около пет години. Живеели заедно бабата Иванка, майката Милена, брат й, който е още ерген и малкото Миме. Иванка работела, а Милена в момента била на трудовата борса.

 

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.