iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Установени и задържани са 20 перничани, от които 10 са съпричастни към случая

Установени  и задържани са 20 перничани, от които 10 са съпричастни към случая

Преди ден, в областната дирекция в Перник е подаден сигнал за бити охранители на бившия рудник „Гарванов”. Група от около 10 маскирани нахлули в обекта и започнали да удрят петимата охранители. В резултат на побоя двама са с по-тежки наранявания. И.Г./38 г./ и И.Р./39 г./ са настанени в столични лечебни заведения с различни травматични увреждания, комоцио и спукан череп.
От предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, за броени часове са установени извършителите на тежкото престъпление. Това са криминално проявените Г.И./37 г./ по прякор Гошо Културиста, К.Р./26 г./ - Делфина, К.К./19 г./ - Бриньона, 28-годишния П.С. – Пламиката, Б.Г./28 г./ - Тахо и 21-годишния В.И. Съпричастни към побоя са още 19-годишният Р.Р. по прякор Сино, К.Е./20 г./ - Бобъра и 43-годишният С.Е. Осем човека са задържани за 24 ч. с полицейска заповед, издирването на двама продължава.
Първите пет са с множество криминални прояви и осъждания. Рекордьор в групата е Пламиката, срещу когото са водени 12 досъдебни производства за кражби, средна телесна повреда и наркотични вещества. Има две осъдителни присъди – пробация за срок от 11 месеца и 9 месеца лишаване от свобода. Тартора на групата Гошо Културиста е осъждан на пробация за срок от 8 месеца за хулиганство и срещу него са водени 7 досъдебни производства за кражби, хулиганство и причиняване на средни телесни повреди. С 11 извършени престъпления и четири осъдителни присъди е Б.Г./28 г./ – Тахо. Мъжът е познат с множество кражби и унищожаване и повреждане на имущество. Има условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и 4 месеца ефективно наказание.
По първоначални данни опит от страна на собственика на обекта да спре нерегламентирана продажба на дизелово гориво, е повода за инцидента. Най-вероятно извършителите са били ощетени от това и са прибягнали до саморазправата.
При претърсване на домовете на задържаните са намерени и иззети маски, шапки, палка, тръби, кабели и други приспособления с които най-вероятно е извършено престъплението.Работата по започнатото досъдебно производство продължава. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.