iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Радомир протестират срещу бежанците

В Радомир протестират срещу бежанците 10_1445433098

Радомир се вдига на протест, като че официално е внесено уведомление до общината и полицията. Недоволството е насрочено за 22 октомври от 17,30 ч. и няма политически характер, пише Мироглед.

Протестът е предизвикан от слуховете, че ще бъдат настанявани бежанци в бившето поделение. В двора на казармата дори започнало разрушаване на постройки без решение на Общинския съвет. От общината официално опровергаха, че там ще се изгражда бежански лагер. Блъскали се опасни сгради, които се саморазрушавали.

Въпреки опровержението обаче съмнението дали това е вярно остана. Затова и радомирци организират мирен протест под надслов „Не желаем да бъдат настанявани бежанци на територията на Община Радомир“.

„Моля всеки които разбира сериозността на проблема и надвисналата угроза нашият град да се превърне в „гореща точка“ да заповяда на място и да заяви открито гражданската си позиция! Протеста не е политизиран !!! На място ще има наши съграждани от различна партийна принадлежност и етнос! Ще ви напомня , че когато сме единни - резултатите са видими“, пише един от организаторите в социалната мрежа.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.