iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Веселин Ангелов получи букет от четки за първата си изложба

Веселин Ангелов получи букет от четки за първата си изложба 09_1411727746

За първата си изложба Веселин Ангелов получи букет от четки. Той изложи свои платна в галерия “Кракра” в родния си град Перник. Веселин Ангелов беше поздравен от много близки, приятели и художници от творческата гилдия в Перник.

Въпреки младостта му, картините на Веселин Ангелов са зрели и мъдри, отбелязаха зрителите.

Директорът на Галерия “Перник” Елена Темелкова, която е сред първите учители на Веско в СОУ “Хр. Ботев” в с. Дрен, му подари уникален букет от четки с пожелание с тях да изрисува бъдещите си творби. “Знам какви вълнения и трепети изпитва един творец при първата си изложба и затова съм особено щастлива, че Веско избра нашата галерия, за да покаже за първи път творбите си пред зрители.”, каза Темелкова.

Развълнуваният автор благодари на всички, които дойдоха да го уважат и каза, че предпочита картините му да говорят вместо него.

Творбите на Веселин Ангелов са сякаш от един друг свят. Те изваждат зрителите от делничното и реалното и го повеждат към тайните на подсъзнанието, населено с чудновати същества и нереални пейзажи. Дори познатите ни предмети излизат от обичайния си контекст и застават на неочаквано място. Затворени врати водят към отворени пространства, липсващи предмети оставят видими сенки, а часовниците отмерват времето в друго измерение. Плътни и живи са само женските фигури, но те също са поставени в абстрактна ситуация. Младият творец не крие, че се вдъхновява от Салвадор Дали. Платната му обаче показват света през неговите очи, които определено виждат повече от това, което светът разкрива пред нас.

Веселин Ангелов е завършил СОУ “Хр. Ботев” в с. Дрен след което педагогика на изобразителното изкуство в ЮЗУ Благоевград. Участвал е в множество сборни изложби в Перник и в Благоевград.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.