iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Витоша още гори

Перник снимка: Витоша гори

Пожарът се е разраснал незначително, въпреки че пламъците, които се виждаха от цяла София снощи бяха ужасяващи. Това каза пред Фокус главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГД ПБЗН). Той посочи, че разрастването на пожара е ограничено благодарение на работата на дежурните пожарникари тази нощ, както и на росата.

В операцията участва летателна техника от Военновъздушните сили. Двата хеликоптера зареждаха вода от езерото в Панчарево и вчера направиха близо 60 курса над труднодостъпната местност. Очаква се днес към тях да се присъедини и хеликоптер на "Хели еър". По решение на Оперативния щаб в акцията ще се включат курсанти от Академията на МВР, модул от БА и допълнителни сили и средства на вътрешното министерство от областите София и Перник. През нощта е осигурено дежурство от екипи на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и служители от местното горско стопанство. Три автомобила с 9 души и две групи за наблюдение останаха през нощта в района на пожара в резервата „Бистришко бранище” на Витоша. Екипите са разположени в периферията на резервата. 

Четвърти ден продължават операциите по гасенето на пожара в резервата "Бистришко бранище" на Витоша. Огънят обхвана 100 декара горска площ на 1700-1800 м надморска височина. Гори предимно суха и мъртва горска растителност. Продължават усилията на 350 пожарникари, полицаи, служители на горски стопанства и доброволци за овладяване на пожара. Планинският терен и силният вятър, който непрекъснато сменя посоката си, допълнително затрудняват работата на гасаческите групи.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.