iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Въпреки, че е в затвора, Сиси пак заплашва с убийства

Въпреки, че е в затвора, Сиси пак заплашва с убийства 07_1436771288

“ШОУ” продължава да следи изкъсо развоя на делото “Килърите 3”. По това дело основен свидетел е масовият убиец от Перник Станислав Методиев-Сиси.

Новите свидетелски показания подреждат пъзела на мегапроцеса и вече е повече от ясно кой всъщност се е занимавал с лихварство, черно тото и убийства. И защо топи “другарчетата”си. Сиси продължавал да се заканва с убийства и в затвора, каза пред спецсъда един от подсъдимите по делото - Калоян Томов. Като свидетел се яви за пръв път полицай Николай Кючуков, който участвал пряко в ареста на бащата на Райко Кръвта – Бай Васо. За пръв път свидетелства и жената на Румен Стефанов-Алф – Мария. Показанията на новите свидетели осветяват нови любопитни подробности около пернишкия живот “на тъмно”. Ето как:

В предишна публикация запознахме читателите на “ШОУ” с показанията на жената на Теодор Неофитов-Ханс – Ива, която има дете от него. Сведенията й бяха потвърдени и от нейния баща. Разпитите съдържаха въпроси главно около периода на изчезването на пернишкия кримигерой Ханс и противоречивите сведения за смъртта му от страна на Станислав Методиев. Ива потвърди това, което бяха казали и други свидетели преди нея – че у Сиси са били намерени вещи на Ханс, както и телефонът му. Тя съобщи пред съда за среща, на която Станислав я поканил да отиде сама, но тя се появила, придружена от жената на Румен Стефанов-Алф. Мария Петрова бе разпитана за пръв път пред спецсъда и потвърди лично този факт, като го осветли с подробности. Тя и Алф живеели на съпружески начала от 2005 г. до разстрела му. Твърди, че Румен, Райко Кръвта, баща му Бай Васо и Милчо Петров-Чироса били приятели. Докато била бременна, Милчо дори я водел на работа в дискотека “Че Гевара”.

Преди разстрела му Алф бил притеснен от нещо – споделил с нея, че се притеснява от Николай Христов-Хайо – били се скарали за нещо. “Румен се страхуваше от Хайо, не мога да кажа защо...”, казва Мария. След смъртта на Алф, Ханс я помолил да му даде пари, за които знаел, че Румен е заделил. “Румен си беше събрал едни 14 000 лева и Ханс знаеше за тия пари. След убийството му Ханс ми ги поиска. Дадох му ги. Беше приятел на мъжа ми... Не ми ги върна, защото самият Ханс изчезна”, обяснява Мария Петрова. Нейна позната Елена й била споделила, че Хайо и Пупи - предполагаемият убиец на Райко Кръвта,

заплашвали семействата им с вендета

- “че на Райко и на Румен децата ще бъдат убити, жените им – също, от този род заплахи”, цитира познатата си Мария. По-нататък жената на Алф допълва любопитен факт – че “пистолет, който носел Румен, е бил намерен у Сиси”.

Малко преди да убият Алф, той и Сиси били скарани. Относно срещата между Станислав Методиев и жената на Ханс - Ива, Мария си спомня следното: “Беше на мотопистата при село Люлин – там има улица, минават коли, но ние бяхме малко по-навътре, беше доста тъмно и безлюдно. Ива се притесняваше, защото е на такова място... Притесняваше се, че Сиси може да посегне на живота й. За Ханс си говореха. Сиси й казал, че не знае къде е...”. На въпрос дали Станислав Методиев е възразил срещу това, че Ива не е отишла на срещата сама, Мария отговаря: “Да, ядосал се е”.

Свидетел на име Любомир Димитров пък разказва, че Сиси пратил лице с прякор Пацко в дома му в село Черна гора. Въпросният Пацко докарал някакви пушки в чували. “Каза ми, че Сиси го пратил и там да стоят!”. На въпрос на кого е предал оръжието, Димитров отговаря: “На полицията!”, а на въпроса притеснявал ли се е от Сиси, чистосърдечно признава: “Имах притеснения, че е много страшен. Все викаше “Че утепам тоя, че утепам оня...”.

За пръв път пред спецсъда бе разпитан като свидетел участник в спецакцията по задържането на бащата на Райко Кръвта – Васил Василев-Бай Васо, в къщата му в село Лялинци. Полицаят Николай Кючуков обясни, че операцията била по утвърден план, съвместно с антитерористите от СОБТ. Кючуков разказва, че

заварили Бай Васо по гащи

Той получил хипертонична криза, взел да се поти – станало му лошо. Поискал от жена си да му донесе халат. Преди да го навлече, полицаите поискали да го претърсят и така открили в джоба на халата пистолет. Тогава повторно попитали жената на Бай Васо има ли и други оръжия в къщата и тя доброволно им предала дамска чанта с още един пистолет вътре в нея. Полицаят обяснява, че понеже по този начин открили оръжията, сложили белезници дори и на внучката на Бай Васо, която е малолетна!? На въпрос на защитата случвало ли му се е и друг път да присъства на слагането на белезници на малолетно лице, свидетелят обяснява, че това се наложило, тъй като открили пистолетите, след като попитали има ли в къщата незаконно оръжие и първоначално нямало признание по този въпрос. Въпрос на защитата дали Бай Васо е бил проснат в банята с разбита вежда, крак, ръка и нос, не беше допуснат от съда.

За пръв път от началото на делото до днес спецсъдът допусна подсъдим по “Килърите 3” да напусне страната. След първоначалния отказ на молбата му, с тази привилегия се сдоби Борислав Николов. Мъжът обясни, че не може да издържа семейството си. Съпругата му работела за 260 лева, а имали дете на 6 годинки. Той вече бил работил в Судан към фирма “Сикамор Майнинг Къмпани” за добив на руда. Работодателите били доволни от работата му като член на техническия екип, поддържащ машините. В крайна сметка, въпреки възраженията на прокуратурата, че Република Судан не признава международното право и Николов може да се укрие, спецсъдът разреши на подсъдимия да замине на работа за два месеца в град Шенди, тъй като до този момент показал безупречно процесуално поведение, женен е и има малко дете, така че не се предполага, че ще има желанието да се укрива. Така, макар и само за два месеца – от 1 юли до 1 септември, е пуснат първият от подсъдимите по делото “Килърите 3”, което вече се пропука по шевовете от много посоки на обвинението.

За разлика от щастливеца Николов, подсъдимият Калоян Томов се оплака с

пресни заплахи от страна на Сиси в затвора

Извеждали ги на групи от по 50 до 70 човека заедно с 12-и отряд, в който бил Станислав Методиев. По този начин се давала възможност за контакт. Томов разказва: “Бях нападнат от един рецидивист наркоман по поръчка на Сиси. Каза ми, че ако Сиси “даде парите, съм приключил курса”! По закон трябва да излизаме на каре само с неосъдени, а пускат и рецидивистите с нас – така се засичаме”, сподели в съда той. Припомняме, че от същото се оплака преди време и Бай Васо, който бе сложен в опасна близост с Асен Китанов-Психото. От нехайство ли се допускат подобни пропуски, или съвсем нарочно?, питат подсъдимите, но едва ли очакват отговор на този въпрос…

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.