iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Връщат с полиция четири деца у дома посред нощ

32 питейни заведения, 140 лица и 58 моторни превозни средства са проверени по време на срециализирана полицейска операция в община Перник.


Съставени са 12 акта за административни нарушения, установени са 4 непълнолетни след 23,00 ч.  и са издадени полицейски разпореждания на три заведения.


32 питейни и увеселителни заведения, 140 лица и 58 МПС са проверени при специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Перник и „Инспекторат” при община Перник. Засиленият контрол е осъществен в периода 22,00 ч. – 01,00 ч. в петък и събота през нощта. Целта на проверките е била установяване на малолетни и непълнолетни в питейните заведения след 23,00 ч.; задържане на лица, обявени за местно издирване; спазване на работното време от страна на питейните заведения; контрол по спазване правилта за движение и превенция на противообществени прояви и престъплени.


В хода на акцията са съставени 12 акта за административни нарушения. От тях 7 по Закона за движение по пътищата, в това число 3 за управление на автомобил с алкохол в кръвта над 1,2 промила, 3 полицейски разпореждания - за неспазване на работно време на питейно заведение, наличие на непълнолетни без придружител след 23,00 ч. и продажба на алкохол на непълнолетни лица.


От служители на „Инспекторат” при общ. Перник са съставени един акт за административно арушение, за непредставяне и неспазвне на работно време и два констативни протокола на питейни заведения. Собствениците на два локала са призовани за допълнителна проверка на документи, регламентиращи работното им време.


Засиленият контрол продължава.


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.