iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закопчаха перничанин за крадена кола от Испания

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

37-годишният И.Б. влезе в кауша заради крадена от Испания кола. Перничанинът е в ареста с прокурорска мярка за 72 ч.

При обиск в дома му са намерени и иззети множество професионални инструменти за отваряне на всякакъв вид брави, заглушителни устройства за СОТ, ключове от автомобили, луксозни часовници, преносим компютър, пластики и скимиращи устройства за банкомати и сумата от 2500 евро. В гараж, ползван от мъжа е намерен лек автомобил „БМВ – 1”, обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система от Кралство Испания. Уведомено е бюро „Сирене” – МВР и са иззети всички документи за автомобила. Първоначално мъжът е бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед, а след това за 72 ч. с прокурорско нареждане.  Днес ще му бъде поискан постоянен арест. Установено е, че задържанията не живее в Испания, но често е пътувал до там. Познат е на полицията с измами и кражби.

Същевременно полицаите хванаха и лек автомобил, издирван чрез Шенгенската информационна система при опит за пререгистрация.

38-годишния Ц.С., жител на пернишкото с. Драгичево направил опит да пререгистрира лек автомобил Хонда „Сивик” с кюстендилска регистрация. Справка в масивите на МВР установила, че колата се издирва чрез ШИС от Република Италия. Автомобилът и документите са иззети и е уведомено бюро „Сирене” – МВР.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.