iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закопчаха Синбад и Жабата

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Почти веднага, след като бяха обявени за издирване, Синбад и Жабата попаднаха в лапите на ченгетата. Преди това квартал Мошино бе обърнат наопаки от баретите, които извадиха оръжие и дрога от магазини и адреси, обитавани от двете кримки.

Двама перничани са задържани в рамките на двудневна спецоперация, гласи официалното съобщение от полицията.  За 24 ч. в ареста остават криминално проявения Р.А./35 г./ по прякор Синбад и 34-годишния С.Г.  – Жабата. Синбад бе обявен за издирване и след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е задържан в дома му. Същият направил опит за бягство, но бил заловен незабавно. При претърсване на търговски обекти и жилищни сгради в пернишкия кв. „Мошино”, обитавани от двамата и ползвани от техни приближени са намерени и иззети автомат „Калашников” 7,62 мм и пълнител с патрони за него, самоделно направена пушка, газов пистолет с интервенция по номерата му, 23 ловни патрона, две радиостанции, заглушители за СОД, найлоново пликче с около 50 грама бяло прахообразно вещество реагиращо на кокаин, 29 стека цигари без бандерол, LSD телевизор марка „LG” – 42 инчов без документи за произход и 5 самоделно направени бомбички, ползващи се по време на футболни мачове. Иззети са още микробус „Мерцедес” и лек автомобил Фолксваген „Голф - 4” със съмнение за интервенции върху идентификационните им номера и части от лек автомобил „БМВ Х-5 с неизяснен произход. Криминалистите задържали още лек автомобил Форд „Маверик”, краден от района на 07-мо РУП – СДВР и АТВ „Ямаха”,  обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система от Испания.

Назначени са съответните експертизи, които да установят произхода на оръжията и техниката, както и идентификацията на моторните превозни средства. Процесуално-следствените действия продължават.

Образувани са досъдебни производства.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.