iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Криминални новини от Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОД МВР-Перник откриха и иззеха от дома на криминално проявено лице 57 дози хероин.
                

При проведена специализирана полицейска операция от служители на  сектор “Противодействие на криминалната престъпност” и отдел „Охранителна полиция” - ОД МВР-Перник, е установен в момент на разпространение на наркотични вещества И.С., на 33 г., от гр.Перник.  Според запознати той е с прякор Ярето.

При последващо претърсване в жилище, обитавано от  лицето, в гр.Перник, кв. „Рудничар”, са открити и иззети 57 бр. хартиени пликчета, съдържащи наркотично вещество – хероин.               

И.С. е криминално проявен, с полицейски регистрации за: противозаконно отнемане на МПС, престъпления свързани с наркотични вещества, кражби и управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. За извършените престъпления от съда са му налагани наказания, съответно: глоба в размер на 600 лв., 3 г. условно осъждане с 5 г. изпитателен срок, пробация за срок от 2 г., пробация за срок от 1 г. и година и половина пробация със 150 ч. поправителен труд.                

По случая му е повдигнато обвинение и е задържан за 72 ч.                     

От окръжна прокуратура-Перник ще бъде изготвено искане до окръжен съд-Перник за налагане мярка „Задържане под стража”.

           

Задържани са наркозависими лица, на едно от тях е оказана мед.помощ.
                

При получено съобщение, че в жилище на ул. «Р.Димитров», гр.Перник има лица в тежко състояние след употреба на наркотични вещества, служители на Второ РУП-Перник и екип на ЦСМП-Перник са установили М.И., на 20 г.

На същият е оказана мед.помощ в МБАЛ-Перник, след което е освободен от болничното заведение /по негово желание/ в присъствието на родителите му.
                 

На горепосочения адрес са установени и задържани лицата: Д.Б., на 20 г., Г.А., на 22 г. и Б.К., на 21 г. На същите в 02 РУП-Перник са снети обяснения и по-късно са освободени.

 

Задържан е перничанин с фалшива 20-толевка              

При проведени незабавни заградителни мероприятия от служители на 02 РУП-Перник, в района на бензиностанция в с.Студена, общ.Перник, е задържан Б.А., на 37 г., след опит да заплати стоки с фалшива банкнота с номинал 20 лв.                

По случая в 02 РУП-Перник е образувано досъдебно производство.

                 

Криминалисти при  РУП-Радомир разкриха извършителка на кражба на златна верижка от 2-годишно дете.
       

В РУП-Радомир е получено оплакване от Д.И., на 28 г., от гр.Радомир, кв. „Гърляница, че е извършена кражба на златна верижка с кръстче  от 2-годишното й дете, което си е играело пред блока .
                  

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установена и задържана непълнолетната извършителка А.М., на 16 г., от гр.Радомир.                  

По случая е образувано досъдебно производство.
        
 

Иззети са акцизини стоки без бандерол от търговски обекти на територията на общ.Трън.          
        

При проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор «ПИП» при ОД МВР-Перник на  територията  на  общ.Трън от четири търговски обекта са иззети общо 249 кутии цигари без акцизен бандерол и 25 л. алкохол без акцизен бандерол. По случаите е образувано 1 досъдебно производство и 3 акта за установяване на административни нарушения.
 

Дейност на КАТ
         

За периода 23-25.07.2011 г., при извършени проверки на водачи за управление на МПС след употреба на алкохол, са установени 5-ма водачи с алкохол в кръвта – над 1,2 промила. Лицата са задържани за 24 ч. Образувани са бързи полицейски производства.         

При проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор «ПП» при ОД МВР-Перник и РУП при ОД МВР-Перник са проверени над 200 МПС, като за извършени нарушения на Закона за движения по пътищата са съставени 24 акта за установяване на административни нарушения и 35 фиша.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.