iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Криле на Дикси от оркестъра на ВВС на САЩ в Европа свирят в Перник

Перник снимка: за хората и събитията - оркестъра на ВВС на САЩ в Европа

Музикалната  формация ``Криле на Дикси`` от оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ в Европа ще свири в Перник на 4 октомври 2011 г. (вторник) от 17.00 ч. пред  Двореца на културата .
Оркестърът представя САЩ и Военновъздушните им сили на най-високо равнище на дипломатически и церемониални събития, както и на събития на международната общност.
Той е една от най-старите музикални формации на Военновъздушните сили на САЩ и единственият подобен оркестър със седалище в Европа. Репертоарът на ансамбъла е отражение на разнообразното по стил музикално наследство от американската и европейска музика и представя подбор, харесван от хора с всевъзможни музикални вкусове. Той включва най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд  до мелодиката на диксиленда на Ню Орлийнс и биг бенд джаза, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и забележителни вокални и инструментални соло творби. Освен изнасяните на живо концерти пред повече от 1.2 милиона души годишно, изпълненията на Оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ в Европа могат да бъдат чути в множество радио- и телевизионни предавания, с които музиката на Америка стига до милиони хора на континента.
Седалището на Оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ в Европа при главното командване на ВВС на САЩ в Европа е във военновъздушната база Зембах в Германия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.