iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Актьорите от театрална формация “Мускетарите” при ОДК – Перник се представиха на фестивал

Актьорите от театрална формация “Мускетарите” при ОДК – Перник се представиха на фестивал 08_1409211975

На Международния младежки фестивал на изкуствата “Жреци на музите” участваха младите актьори от театрална формация “Мускетарите” при ОДК – Перник. Техен ръководител е Ваня Михова, а те развеселиха публиката с колоритен граовски хумор.

Талантливите изпълнители от фолклорен ансамбъл “Шарено герданаче” от град Търговище пък станаха първите носители на новоучредения приз на фестивала. Международната проява събра за осми пореден път в Царево млади творци от пет държави и от цяла България за истински празник на изкуствата. За първи път тази година всички участници ще получат специален приз, който ще ги приобщава към голямото семейство на “Жреци на музите”. Първи го получиха участниците от фолклорен ансамбъл “Шарено герданче”, които с концерта си в Ахтопол приключиха участието си на тазгодишното издание. Връчи го арт директорът на фестивала Георги Врабчев, а публиката дълго аплодира изпълненията на талантливите певци от Търговище. Изви се и пъстро хоро, на което се хванаха участниците и зрителите.

На концерта в Ахтопол се изявиха и талантливите танцьори от ансамбъл „Ромбана“ от Ямбол, фолклорна формация „Гергана“ към читалище „Борба 1896 г.“ от гр. Кнежа и формация „Пулс“ от Разград , брейкърите от Танцова формация „The Lunatixx“ от Казанлък и формация „Етна“ от Горна Оряховица, мажоретките от читалище „Борба 1896 г.“ от Кнежа и театралите от формация “ТЕМП” от Враца. Красиви моделки показаха телата си като истински произведения на изкуството, изрисувани от художника Пламен Бачваров.

Фестивалът “Жреци на музите” продължава до 30 август с концерти на различни сцени в южните ни курорти и тетрални вечери на открито във Ваканционно селище “Лозенец”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.