iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Актрисата Екатерина Кънчева представи в Перник стихосбирката си Дишай

Екатерина Кънчева -„Дишай”

Втората си стихосбирка със заглавие „Дишай”  представи в Перник актрисата Екатерина Кънчева на 14-ти март (понеделник) от 17.30ч. в Малкия салон на Двореца на културата. 

Авторката е добре позната и обичана в Перник повече като актриса, прекарала значителна част от творческия си път в пернишкия театър. Тя е родена в Чирпан. Завършила е Художествена гимназия „Дечко Узунов” в Казанлък и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Работи последователно в Драматичен театър „Боян Дановски”, Младежки театър „Николай Бинев” и Театър София. Автор е на пиесите: „Чудесата са сред нас” и „Белият кон”, и на драматизацията „Снежната кралица”. Дебютната й книга „33 стихотворения” излезе през 2004 година.

„Плаках преди да дойда, защото се вълнувам винаги, когато идвам тук” – сподели авторката и добави, че Перник има една особена аура, която прави човека, живял тук, завинаги различен.
Редакторът Петър Китински споделя: „Почти физически усещам цялата тежест на редакторския късмет да се случиш именно на онова място и в онова време, където се ражда нещо истинско.”
Илюстрациите в стихосбирката са на Евгений Босяцки, който е завещал на издателя мисията да ги публикува там, където има истинска поезия.

В поетичната вечер  се включи с музикални изпълнения квартет от КО „Орфей” при ОК Дворец на културата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.