iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ансамбълът “Граовска младост” покори Сърбия

Ансамбълът “Граовска младост” покори Сърбия

Изпълнители от ансамбъла за народни песни и танци /АНПТ/ “Граовска младост” към Двореца на културата в Перник обраха овациите на фестивал в Сърбия. Нашенските танцьори, музиканти и певци се представиха с традиционен фолклор в Дните на Враня, които се провеждат по традиция в сръбския град под егидата на кмета.

Публиката бурно аплодира родните изпълнители, които, както навсякъде по света, запалиха сърцата на зрителите с темпераментните си песни, танци и мелодии. Перничани взеха участие в два концерта във Враня и в Владичин хан близо до Сурдулица, и в дефиле на всички формации в града домакин. Сред участниците бяха танцови формации от Сърбия, Гърция, Македония и Русия. Талантите от Перник впечатлиха с майсторството си и атрактивната хореография и костюми, и получиха нови покани за гостуване в съседна Сърбия, както и в Италия и Испания. Те си тръгнаха със специални подаръци от кмета на Враня и от местния владика, които ги приеха, за да изразят възхищението си от таланта на изпълнителите и от красотата на българския фолклор.

АНПТ “Граовска младост” от Перник и ансамбълът от Враня са в добри партньорски отношения вече много години. Нашите изпълнители са гостували там през 2006 г., а преди това и сръбските танцьори и музиканти са представяли своето изкуство в Перник. Новата среща активизира отношенията между двата ансамбъла и породи идеи за бъдещи взаимни контакти, сподели главният художествен ръководител Венцислав Андонов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.