iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Банди от Перник ще забиват рок до зори

Банди от Перник ще забиват рок до зори 06_1403873730

Банди от Перник ще забиват рок до зори в рамките на тридневния летен фестивал „Китариада”. Музика и танци, поетични рецитали, музикално – спортни игри, детско творчество и арт състезания ще съпътстват празничните дни. Стартът на третото издание на фиестата, което ще премине под мотото „Забавлявайте се”, бе дадено официално днес от кмета на община Перник Росица Янакиева, нейния заместник Илинка Никифорова и организаторите.

Янакиева припомни, че по повод направената ретроспекция за 85-та годишнина от обявяването на Перник за град е отбелязано, че първият в България рок концерт се е провел в Перник. „Перничани носят в себе си интересна и предизвикателна любов към този вид музика. Ние спечелихме този проект преди две години и положихме усилия да изпълним всичко онова, което беше заложено в него. Аз се надявам в бъдеще време музикантите, които творят рок музика и перничани, че ще продължат да се срещат, да слушат музика и да се забавляват.

С емблематични рок парчета в изпълнение на Милена Славова и една от любимите пернишки банди BAD CITY ще бъде поставено началото на купонджийските вечери на 28 юни от 20 часа пред Двореца на културата.

След силния старт на Милена Славова, чиято кариера е тръгнала от нашия град, на следващия ден – 29 юни на крепостта “Кракра” ще опъват здраво жици групи от Пловдив, Дупница и Перник.

Кулминацията пък ще бъде Джулай морнинг и посрещането на слънцето сутринта на 1 юли . Тогава историческата крепост „Кракра Пернишки” ще озвучат струните на пернишките групи STRIX, AFTERSHOCK, Тролите, 100 и други. Преди да започне музикалното шоу, от 19 часа на хълма в галерия „Под открито небе” поредната си фото изложба, вдъхновена от духа на рока ще покаже Снежанка Борисова.

Идеята е в рамките на фестивала отново да си дадат среща професионалисти и аматьори, за да бъдат обменени идеи и артистични практики. В програмата са включени освен рок концерти и множество пърформънси, които дават възможност на повече артистични и културни институти да се включат и да провокират въображението на младите таланти, карайки публиката да се забавлява заедно с тях.

Какво включва тазгодишното издание на фестивала, вижте от програмата:

“КИТАРИАДА” – ПЕРНИК’ 2014

Изяви по проекта “КИТАРИАДА – “културна марка” за град Перник” по ОП Регионално развитие 2007 – 2013

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА

27.06./петък/

10:00 ч.Конферентна зала

Пред Двореца на културатаМузикално-спортни игри12.00 ч.Пред Двореца на културатаКомедиен музикално-театрален спектакъл18:00 – 19:00 ч.Пред Двореца на културата“Джъмп» – пърформанс19,00 ч.Театрален салон «Г. Русев»„Нашият начин -2” танцов спектакъл на хип-хоп формация „Da Clique”

28.06./събота/

11.00 ч.Спортна площадка пред ОДК

Музикално-спортни игри

20:00 ч.Пред Двореца на културатаОфициално откриване на фестивал „Китариада”«Сцена на изкуствата» – концертна програма на местни и гостуващи рок групи

29.06./неделя/

20:00 ч.Крепост «Кракра»

„Сцена на изкуствата”- концертна надпревара на местни и гостуващи рок групи

30.06./понеделник/

10.30 – 16.00 ч.Регионален исторически музей«Хубав е Перник, хубаво ни е в Перник» – пърформънси11.30 ч.пред Двореца на културатаМузикално-поетичен рецитал с участието на Духовия оркестър и литературно студио «Пегас»12:00 ч.Пред Двореца на културатаАрт състезание19:00 ч.Крепост «Кракра»

Галерия „Под открито небе” – фото изложба на Снежанка Борисова

20:00 ч.Крепостта «Кракра»

„Сцена на изкуствата”- Музикален маратон на местни и гостуващи рок групи

Официално закриване

Джулай морнинг

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.