iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българи тропнаха хоро в турския курорт Алания

Българи тропнаха хоро в турския курорт Алания 04_1430217071

Фестивалът "Арт Мастърс" събра близо двеста български танцьори, певци и музиканти в турския курорт Алания.

С уъркшоп по български народни танци започна четвъртият фестивал на изкуствата "Арт Мастърс". Събитието събра близо 200 български танцьори, певци и инструменталисти в турския курорт Алания. До края на седмицата родните таланти ще представят българското изкуство в Турция пред публика от цял свят, ще обменят опит и ще се забавляват на топлите плажове на Средиземно море.

По време на традиционния уъркшоп всяка от участващите танцови групи показа пред останалите участници по едно хоро. Така любителите на българските народни танци обогатиха репертоара си и всички заедно се забавляваха. В залата, която едва побра всички желаещи да се хванат на хорото, се извиха кръшни шопски ръченици, тежки македонски хора и ритмични тракийски танци. След края на уъркшопа хората продължиха още дълго, а български песни огласяха до среднощ крайбрежието на Алания, където са настанени участниците във фестивала.

До края на феста предстои дефиле из центъра на големия турски курорт, по време на което всички участници ще преминат, облечени в български народни носии по улиците на Алания и гала концерт в големия хотелски комплекс пред туристи от цял свят, които почиват в началото на сезона в Турция.

Фестивалът се организира от сдружение "Арт Мастърс фестивалс". В него тази година вземат участие групи от фолклорните формации "Майсторите на танца", "Фолклорика" и читалище "Пробуда" в гв. Горна баня.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.